Kategorier
Tapas

Tapas i Stockholm ger matglädje

För att få en känsla av semester eller bara något annorlunda behöver man inte resa bort. Man kan bara ta sig till en restaurang som serverar en massa olika läckra tapas i Stockholm och njuta.

Ett överflöd av smaker och färger sätter fart på smaklökarna när man satt sig vid bordet på Alegria tapas bar. Meningen är inte att man ska kasta i sig maten på ett par minuter och hasta iväg. Meningen är att man ska sitta ner och njuta av en spännande måltid.

En måltid ska vara en resa i sig och man ska kunna låta den ta tid. Man ska känna dofterna av vitlök och koriander virvla runt i rummet och man ska sakta låta oliver, bröd, chorizokorvar, räkor och mycket annat smälta i munnen. Att dela dessa upplevelser med någon annan är en resa.

På Alegria tapas bar serverar man råvaror av högsta kvalitet

De många olika rätterna kan göra det svårt att välja men är man fler än två personer vid bordet så kan man beställa en utsökt provsmakningsmeny. Smaker, dofter och färger kommer in på små fat och i små skålar och man kan sitta och bara njuta.

Mat är människans drivmedel och då måste den vara av hög kvalitet. Därför är man noga med att den är närodlad och tillagas långsamt och väl. Brödet är hembakat och rörorna tillverkas i köket varje dag för att behålla sina naturliga, fina aromer. Grönt och hållbart är en del av den filosofi som skapar mat av hög kvalitet.